CASA COLLAGE

L'Amentera, Alt Empordà

free mobile site builder
L'Armentera Arquitecte Imma Bofill Figueres Empordà Girona

CASA COLLAGE. L'Armentera. Alt Empordà.

Any Projecte: 2000-2001

Any Finalització Obra: 2004

Superfície Construïda: 525 m2

Autora del Projecte: Imma Bofill Gimeno, arquitecte

Càlcul Estructures: Josep Bellés, arquitecte

Dibuixos: Imma Bofill Gimeno, arquitecte

Direcció Obra: Arnau Solé Simón i Imma Bofill Gimeno, arquitectes i Francesc Sastre, aparellador

Antecedents: Parcel·la de 2400 m2 en un terreny pla en una zona amb vent del nord molt fort, la tramuntana. Els clients, una parella amb tres fills amb les seves respectives famílies, volien una casa on la major part del temps hi viurien ells dos però en moments determinats hi podria haver la resta de la família. La casa havia de ser principalment en planta baixa, tenir grans obertures a sud, bona connexió entre l'interior i el jardí, utilitzar energia solar per a la calefacció i l'aigua calenta i tenir tres places d'aparcament.

Solució Adoptada: En l’aspecte funcional, es tracta d’una casa formada per un cos central que conté la cuina, un menjador-sala, una habitació amb bany, un lavabo i un estudi, que poden funcionar independentment i quan augmenta el nombre d'habitants aquesta s’amplia obrint unes portes corredisses, pels extrems est i oest, amb més habitacions i una altra sala. Connectat a aquest nucli central hi ha l’espai de serveis i el garatge.

La casa s'obre cap al sud i cap al jardí, protegint-se del vent de tramuntana. La bona orientació y la situació dels finestrals orientats a sud fan que la utilització de la calefacció sigui mínima a l'hivern. Utilitza energia solar per a calentar aigua per a us sanitari i per a la calefacció.

Concepte: Aquest projecte forma part d’una recerca en els processos basats en l’atzar per generar forma. En concret aquí utilitzem collages d’imatges de diferents tipus de destrucció i la seva posterior lectura per a descobrir les línies que formaran el dibuix de la casa. Les formes irregulars creades formen espais diferenciats a on cadascú pot trobar el seu personal.

casa unifamiliar Armentera estalvi energètic energies renovables Empordà