CASA NÚVOL

Casa de fusta

website design software
Casa Núvol fusta  Imma Bofill Arquitecte Figueres Empordà Girona Armentera

CASA NÚVOL. La casa núvol es un projecte d’ampliació i reforma de la planta primera d’un habitatge existent per tal de crear-ne un de nou. Al visitar la casa per comprendre com vivien els seus habitants vaig veure que el nen de la casa havia dibuixat en un vidre un núvol-casa, em va fer pensar en la variabilitat constant d’un núvol i com en la societat actual hi ha poques coses fixes. Així vaig decidir que faria una casa-núvol.

És una casa a on obrint, tancant o plegant portes es creen combinacions d’espais diferents que es poden utilitzar de moltes formes. En la part de l’ampliació s’utilitzen elements de fusta muntables y desmuntables per formar les habitacions que al llarg del temps es poden modificar fácilment canviant els espais.

Per l’estructura de l’ampliació s’utilitza la fusta amb un sistema en el que es preparen les peces en el taller y en poques hores es munta a l’obra reduïnt el temps de construcció, amb totes les avantatges de les cases de fusta. S’utilitzen els materials en cru, eliminant al màxim les capes, així es redueixen els costos y el temps que durarà l’obra. La fusta així com el bon aïllament tèrmic amb materials naturals fan que el consum de la casa sigui mínim. La bona ventilació i bona il·luminació amb llum natural la fan més saludable.