EXTENSION BETWEEN THE ALVAR AALTO MUSEUM & MUSEUM OF CENTRAL FINLAND

Jyväskylä, Finland

best web design software for mac
ConConcurs extension between Alvar Aalto Museum and Museum Central Finland Jyväskylä Imma Bofill Arquitecto Figueres Girona Empordà Armentera

COMPETITION EXTENSION BETWEEN THE ALVAR AALTO MUSEUM AND THE MUSEUM OF CENTRAL FINLAND IN JYVÄSKYLÄ.

This project consisted in creating a connection zone between two museums through the placement of a shop and a warehouse. The concept developed is a recurring idea in the work of Alvar Aalto: the relationship between culture and nature.

“The form must have a content and that content must be linked with nature” Alvar Aalto.

Part of culture is the understanding of nature through science, so I decided to do “science fiction”, creating a theory on erosion in relation to culture and nature that would give form to a new building, thereby bringing together the two existing buildings.